zondag 21 december 2014

Vegan Pasta Pesto met Groene Groenten

Zondag 21 december

Vegan pasta pesto met groene groenten


350 gr. gebroken sperziebonen
300 gr. spinazie
1 el olijfolie
2 eieren (alleen het eiwit)
150 ml plantaardige kookroom
250 gr. Pasta

vers basilicumblad, gewassen en drooggedept
40 gr pijnboompitten, geroosterd
4 el edelgist
3 teentjes knoflook
1 tl citroensap
Olijfolie
Zeezout en zwarte peper


Voor de pesto:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin.
Laat ze afkoelen.

Doe ze samen met de basilicum, edelgist, knoflook en citroensap in de keukenmachine. Zet deze aan en voeg geleidelijk de olijfolie in een dun stroompje toe, tot de pesto de gewenste dikte heeft.
Voeg naar smaak zout en peper toe.


Kook de pasta samen met de sperziebonen beetgaar in de kooktijd van de pasta.
Laat de pasta en de groenten uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan en verwarm de spinazie.
Klop de eieren los met de kookroom en de pesto en schep dit door de spinazie. Warm het 3 min. door, totdat de eieren gestold zijn.
Schep het spinaziemengsel door de pasta en groenten.
Voeg naar smaak peper en zout toe.


Bron: msdieet.nl/recepten/pasta-pesto-met-groene-groentes 


Toen we de pesto los proefden, zonder de pasta, kwam de smaak dicht in de buurt van de 'echte'. Maar eenmaal samen met alle andere ingrediënten, verdween de pestosmaak nogal. 
Het was een redelijk lekker gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten