zondag 21 december 2014

Chili met verse Guacamole

Vrijdag 19 december 

Chili met verse guacamole

1 ui, gesnipperd 
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 halve paprika
1/2 eetlepel komijn
1 halve eetlepel gedroogde koriander
1 halve eetlepel chilipoeder
1/4 theelepel chipotlepoeder of cayennepoeder
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel oregano
1 blik kidneybonen, uitgelekt
1 halve cup mais
1 blik (400 ml) gezeefde tomaten
zout naar smaak
verse koriander
zak tortilla chips naturel
2 avocado’s
1 halve citroen
1 theelepel knoflookzout (verkrijgbaar bij de toko)


Sauteer de ui voor ongeveer 8 minuten in een pan.
Voeg vervolgens alle kruiden, knoflook en de paprika (in blokjes gesneden) toe met een klein scheutje water.
Voeg na een minuut alle andere ingrediënten toe. 

Kook 10 minuten. (maak ondertussen de guacemole)
Schep op de borden en serveer met guacemole, verse koriander en tortillachips.


Guacamole:
Schil en ontpit de avocado’s en stop ze in de keukenmachine.
Pers een halve citroen uit boven de avocado’s en voeg 1 theelepel knoflookzout toe.
Laat de keukenmachine draaien totdat het een gladde massa is geworden.
 

Bron: www.degroenemeisjes.nl/vegan-fastfood-mexican-chili-met-verse-guacemole

Aanpassingen:
Ook deze keer geen koriander toegevoegd... :-) Verder in plaats van een halve citroen, een hele limoen gebruikt voor de guacamole omdat we die nog hadden liggen. Ook geen knoflookzout gebruikt, maar een beetje knoflookpoeder, zout en een teentje knoflook.
Weer een heerlijk recept van de Groene Meisjes!

1 opmerking:

  1. Deze chili maken we ook regelmatig. Heerlijk met de guacamole. We doen er nu 2 blikken kidneybonen door, anders is het net te weinig voor ons viertjes (2 volwassenen en een peuter en een dreumes).

    BeantwoordenVerwijderen