Pasta met Groene Groentes en Pijnboompittensaus
1 pakje aspergetips (AH)
1 broccoli, in kleine roosjes
1 courgette, in partjes
4 knoflookteentjes, grof gehakt
Pijnboompittensaus
1/2 cup pijnboompitten
1/2 cup edelgist
250 ml haverroom ( of andere plantaardige room)
1/2 tl zout
1 tl uienpoeder
Volkorenspaghetti voor 3 a 4 personen
Zout, peper, olijfolie
Paar pijnboompitjes ter garnering
Snijd de groentes alvast.
Zet het water op voor de spaghetti en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.
Met een staafmixer, of mini-blender de ingredienten voor de pijnboompitten kaassaus het geheel tot een gladde saus malen.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de broccoli en knoflook voor een minuut of 2. Voeg daarna de courgette en de aspergetips toe. Even kort roerbakken tot het ligt begint te verkleuren en de broccoli beetgaar is. Bestrooi met wat zout en peper.
Verwarm eventueel de pijnboompitten saus (niet perse nodig, maar spaghetti koelt snel af).
Giet de spaghetti af en roer de helft van de pijnboompitten saus erdoor. Verdeel over twee borden, meng de groentes erdoor. Bedruipen met het restant van de pijnboompitten saus, en betrooien met peper en een paar pijnboompitjes.
(foto is ook gepikt.... :-)
We vonden dit een heerlijk gerecht. Ook de pijnboompittensaus was verrassend lekker. Wel een beetje duur door de pijnboompitten en de edelgist, maarja voor af en toe is dat geen probleem. Al hebben we deze saus ondertussen al best vaak gemaakt, omdat ie ook lekker is bij de bloemkool! (Voor wanneer we zalm met aardappeltjes en bloemkool eten) Voor bij de bloemkool ook erg lekker met wat kerriepoeder erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten