woensdag 17 december 2014

Homemade Falafel met Groente'tajine'

Zondag 14 december

Homemade falafel uit de oven

1 blik kikkererwten (of 2 cups zelf gekookte kikkererwten)
2 el stukjes ui
1 teen knoflook, geperst
1 el verse gehakte peterselie
een halve middelgrote wortel, geraspt
1 el citroensap
2 el boekweitmeel (of een andere meelsoort)
1 tl geplette korianderzaadjes
1 tl komijnpoeder
peper


Verwarm de over voor op 180 graden C.
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (of een zeer krachtige blender) en mix alles door elkaar.
Vorm balletjes van het deeg en verdeel ze over een bakplaat. Duw ze met je vingers nog een beetje plat.

Bak de falafels 15 minuten. Draai ze om en bak nog eens 15 minuten.

Bron: www.degroenemeisjes.nl/homemade-falafel-pittige-quinoasalade
 

Groente'tajine' 

1 ui
300 gram winterpeen
250 gram couscous
3 el olijfolie
1 courgette
20 gram platte peterselie
2 tl Ras El Hanout
blik tomatenblokjes

Snij de ui in ringen en de winterpeen in blokjes. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met ⅓ van de olie. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.
Schep de peen en courgette door de kip en bak nog 2 min. Snijd de peterselie grof. Voeg het kruidenmengsel en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en stoof de groentetajine met de deksel op de pan in 5 min. gaar.
Roer de couscous los met een vork. Voeg de peterselie, peper en eventueel zout toe. Serveer met de groentetajine.

Bron: www.ah.nl


De falafel vonden we helaas allebei niet zo geslaagd. Het was nog zacht van binnen (of is dat de bedoeling?) en niet echt krokant aan de buitenkant. De volgende keer gaan we falafel maken die we in de pan bakken.
Het tajine gerecht (wat dus niet in een tajine wordt bereid..), is oorspronkelijk een gerecht met kip, en smaakte wel oke. De volgende keer is het misschien ook lekker om er nog een aubergine door te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten