zondag 14 december 2014

Stamppot Rauwe Andijvie

Zaterdag 13 december

Stamppot rauwe andijvie

1 1/4 kilo aardappelen
400 gram andijvie (zak)
+/- 10 dl. (amandel)melk
grote rode paprika
nootmuskaat
peper en zout

Schil de aardappelen en snijd ze in 2 of 4 stukken. Doe de aardappelen in een pan met ruim water. Breng snel aan de kook, en laat de aardappelen zo'n 15 tot 20 minuten koken.
Snijd de paprika in blokjes, en bak ze even.
Verwarm de melk in een pannetje.
Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Doe er naar smaak de  nootmuskaat en peper en zout doorheen. Schep dan de andijvie en paprika door de puree.
Eet smakelijk!


Voor Linn en mij heb ik er ook een worstje bij gebakken. Ook is het lekker om er een beetje geraspte kaas door te doen (is natuurlijk niet vegan). Lukas heeft een beetje edelgistvlokken door de stamppot gedaan voor een wat kazige smaak.

1 opmerking:

  1. We hebben de Bratwurst van de Vegetarische Slager ontdekt (https://www.devegetarischeslager.nl/producten/informatie-over/bratwurst), en die is heerlijk bij stamppot! maar zie nu dat ie niet helemaal vegan is...

    BeantwoordenVerwijderen