zondag 7 december 2014

Spa­ghet­ti Al­la Put­ta­nes­ca

Zaterdag 6 december 

Spa­ghet­ti al­la put­ta­nes­ca

300 g spaghetti
225 g tonijn in olijfolie
30 g ansjovisfilets in olijfolie
1 el kappertjes
2 tenen knoflook
20 g platte peterselie
1½ Spaanse rode peper
12 zwarte olijven
700 g gezeefde tomaten (passata)
1 mespunt kaneel
1 citroen

1 tl extra vierge olijfolie

snij de Spaanse peper(s) fijn
snij de steeltjes van de peterselie fijn (en voeg deze bij de spaanse peper(s)
schil de teentjes knoflook
pers de citroen uit
spoel de kappertjes af
snij de olijven in plakjes
hak de blaadjes van de peterselie fijn en houd deze apart
Breng een pan water aan de kook. Doe de spaghetti met een snufje zout in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de olie van de tonijn in een koekenpan, maar laat de tonijn zelf in het blikje zitten.
Pers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de kappertjes en de ansjovis met olie bij.
Roer tot de ansjovis is gesmolten in de pan.
Voeg de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie toe.
Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 min. en doe er dan de tonijn en de zwarte olijven bij.
Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuf kaneel en de passata (of gehakte tomaten) door.
Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart.
Kieper de spaghetti voorzichtig bij de saus in de pan.
Doe er het grootste deel van de peterselieblaadjes, het sap van de citroen en eventueel een klein beetje extra vierge olijfolie bij en hussel alles goed door elkaar. 
Roer wanneer nodig om de saus te verdunnen hier nog een scheutje van het kookwater door.
Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Bron: msdieet.nl/recepten/spaghetti-alla-puttanesca
Aanpassingen:
Wij hebben de bio passata van de AH gebruikt. In plaats van Spaanse pepers hebben we chiliflakes gebruikt. 
Een lekker gerecht en relatief makkelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten