vrijdag 5 december 2014

Vega Spaghetti Bolognese

Donderdag 4 december

Vega Spaghetti Bolognese

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
5 stengels bleekselderij (in stukjes)
300 gram (winter)peen (in stukjes)
2 tomaten (in blokjes)
2 blikken tomatenblokjes
zongedroogde tomaatjes
250 gram spaghetti
zout en peper
verse basilicum 

Bak de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tomatenblokjes, tomaten en zongedroogde tomaten erdoor en laat 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout. 
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Lekker met verse basilicum. 

Aanpassingen:
Dit is Lukas zijn specialiteit. Hij maakte het 'vroeger' altijd met worstjes en spekjes. Nu hebben we er een vega/Jelinek variant van gemaakt. Al vraag ik me af hoe Jelinek de zongedroogde tomaatjes zijn, aangezien die in een potje met olie zaten.
Voor mezelf heb ik er nog een beetje parmezaanse kaas over geraspt... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten