Donderdag 4 december
Vega Spaghetti Bolognese
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
5 stengels bleekselderij (in stukjes)
300 gram (winter)peen (in stukjes)
2 tomaten (in blokjes)
2 blikken tomatenblokjes
zongedroogde tomaatjes
250 gram spaghetti
zout en peper
verse basilicum
Bak de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tomatenblokjes, tomaten en zongedroogde tomaten erdoor en laat 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Lekker met verse basilicum.
Aanpassingen:
Dit is Lukas zijn specialiteit. Hij maakte het 'vroeger' altijd met worstjes en spekjes. Nu hebben we er een vega/Jelinek variant van gemaakt. Al vraag ik me af hoe Jelinek de zongedroogde tomaatjes zijn, aangezien die in een potje met olie zaten.
Voor mezelf heb ik er nog een beetje parmezaanse kaas over geraspt...
Labels
aardappeltjes uit de oven
andijvie
bloemkool
boerenkool
bonbons
broccoli
chili
chocolade
couscous
curry
Dhana Chocolade
falafel
glutenvrij
guacamole
hartige pannenkoekjes
havermout
Horizon
hummus
Jamie Oliver
Jelinek
kerriesaus
kokosmelk
korma
Kult
lasagne
ms
multiple sclerose
nasi
oesterzwammen
oms
ontbijt
overcoming multiple sclerosis
overnight oats
pad thai
pasta
pesto
quesadillas
raw
recepten
Sheperd's pie
spaghetti
stamppot
stoofpotje
vegan
vegetarisch
visschotel
warme chocolademelk
zuurkool
Geen opmerkingen:
Een reactie posten