woensdag 10 december 2014

Falafel met Couscous

Maandag 8 december


Falafel met couscous

250 g couscous
3 el olijfolie
schaaltje falafel
1 (rode) ui, fijngesnipperd
1 courgette, in blokjes
pak tuinerwten (diepvries)
evt. 3 eetlepels verse munt
versnipper de rode ui
snij de munt fijn

Kook 500 ml water. Strooi de couscous in een schaal en schenk het water erop. Laat 5 min. wellen. Roer de korrels met een vork los.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de falafel 3-4 min.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Doe de courgette erbij en bak even mee.
Gooi de tuinerwten in een vergiet in de gootsteen en giet er wat kokend water overheen (uit de waterkoker, die is nog warm van het water koken voor de couscous)
Goed uitschudden en toevoegen aan de ui en bak in 4-5 min. warm en beetgaar.
Schep er de couscous door en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met de munt, peper en zout.
Schep de couscous in 4 diepe borden en leg er de falafel bij.

Bron:  msdieet.nl/recepten/falafel-met-couscous


Helaas hebben we dit niet met falafel gegeten, maar met vegetarische balletjes (die op zich ook lekker waren), omdat ze geen falafel hadden bij de AH in Delfzijl... :-( 
Ook hier hebben we heerlijk van gesmuld. Lukas was vooral dol op de balletjes die volgens hem zo op vlees leken (3 weken terug was hij nog de grootste carnivoor van Noord-Nederland..!). Ook konden we na het eten van de couscous meteen aan de grote schoonmaak, omdat Linn tegenwoordig graag "zelluf" haar eten wil pakken en opeten. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten