Vegan pad thai

1/4 cup rijstazijn
3 el sojasaus
1 el ketchup
1 tl pinda (of sesam) olie
2 el kokossuiker (of bruine suiker...)
1 tl thai lemon kruiden (optioneel, ik heb gemalen citoengras gebruikt)
1 tl gevriesdroogde rode chilipeper vlokken (ook optioneel, ik heb chilipeper gebruikt)
Noodles (ong. 90 gr. per persoon)
1 paprika gesneden in reepjes
kool (alle soorten kan, ik heb een halve spitskool gebruikt)
2 lenteuitjes, gesneden in stukjes
1/4 cup cashewnoten, in stukjes gehakt
1/4 cup koriander, in stukjes gehakt
Mix alle natte ingrediënten en kruiden in een kom en zet deze apart.
Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking.
Giet wat (pinda) olie in een wokpan. Koekenpan kan ook. Fruit de groente en de lenteuitjes licht aan.
Giet dan de saus erbij. Pas op voor spatten! Goed roeren.
Plaats een deksel op de pan voor zo’n 5 minuten. Haal de deksel er daarna af en roer alles nog een keer goed door. Kook nog wat verder voor ongeveer 5 minuten todat de saus bijna in zijn geheel is opgenomen door de groenten. Voeg tijdens de laatste minuut de gehakte cashewnoten toe.
Leg de noodles op een diep bord. Leg vervolgens de groentenmix erop.
Garneer met de koriander, een halve limoen en wat seroendeng of kokosrasp!
Bron: www.degroenemeisjes.nl/recept-vegan-pad-thai
Aanpassingen:
Een erg lekker gerecht.
Om het 'Jelinek' te maken heb ik sesamolie gebruikt. Weet niet of dat 100% oke is, maar pindaolie is sowieso niet goed. Verder hebben we de cashewnoten er pas door gedaan, nadat we een bordje voor Linn hadden opgeschept, zij is nog te klein voor noten. Verder heb ik geen koriander toegevoegd, ben ik niet echt een fan van...
Ik weet niet of het de smaak van pad thai helemaal benaderd, maar het is absoluut een smakelijk gerecht!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten