woensdag 3 december 2014

Roergebakken Broccoli en Oesterzwammen

Maandag 1 december

Roergebakken broccoli en oesterzwammen

250 gram pandanrijst
3 bosuitjes
300 gram broccoliroosjes
150 gram oesterzwammen
3 el roerbakolie
2 el sojasaus
150 gram cashewnoten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Intussen bosuitjes schuin in stukken van ca. 2 cm snijden. Broccoli in kleine roosjes verdelen. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en halveren. In wok roerbakolie verhitten. Bosui, broccoli en oesterzwammen erdoor scheppen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Sojasaus en 1/2 dl water toevoegen en groente in nog ca. 4 minuten gaar laten worden. Cashewnoten door groente scheppen. Rijst in vier wijde kommen scheppen en roergebakken groente erop scheppen.

Bron: ah.nl 

Aanpassingen:
We hebben de hele broccoli gebruikt, dus ook de stam in stukjes gesneden en toegevoegd. Verder hebben we gebakken in kokosolie. We hebben geen sojasaus gebruikt maar oester-sojasaus van Conimex. Weet niet of dit helemaal Jelinek is. Voor Linn hebben we de cashewnoten uiteraard achterwege gelaten.
Dit gerecht is echt een aanrader. We vonden het heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten