Maandag 1 december
Roergebakken broccoli en oesterzwammen
250 gram pandanrijst
3 bosuitjes
300 gram broccoliroosjes
150 gram oesterzwammen
3 el roerbakolie
2 el sojasaus
150 gram cashewnoten
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Intussen bosuitjes schuin in stukken van ca. 2 cm snijden. Broccoli in kleine roosjes verdelen. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en halveren. In wok roerbakolie verhitten. Bosui, broccoli en oesterzwammen erdoor scheppen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Sojasaus en 1/2 dl water toevoegen en groente in nog ca. 4 minuten gaar laten worden. Cashewnoten door groente scheppen. Rijst in vier wijde kommen scheppen en roergebakken groente erop scheppen.
Bron: ah.nl
Aanpassingen:
We hebben de hele broccoli gebruikt, dus ook de stam in stukjes gesneden en toegevoegd. Verder hebben we gebakken in kokosolie. We hebben geen sojasaus gebruikt maar oester-sojasaus van Conimex. Weet niet of dit helemaal Jelinek is. Voor Linn hebben we de cashewnoten uiteraard achterwege gelaten.
Dit gerecht is echt een aanrader. We vonden het heerlijk!
Labels
aardappeltjes uit de oven
andijvie
bloemkool
boerenkool
bonbons
broccoli
chili
chocolade
couscous
curry
Dhana Chocolade
falafel
glutenvrij
guacamole
hartige pannenkoekjes
havermout
Horizon
hummus
Jamie Oliver
Jelinek
kerriesaus
kokosmelk
korma
Kult
lasagne
ms
multiple sclerose
nasi
oesterzwammen
oms
ontbijt
overcoming multiple sclerosis
overnight oats
pad thai
pasta
pesto
quesadillas
raw
recepten
Sheperd's pie
spaghetti
stamppot
stoofpotje
vegan
vegetarisch
visschotel
warme chocolademelk
zuurkool
woensdag 3 december 2014
Roergebakken Broccoli en Oesterzwammen
Labels:
broccoli,
Jelinek,
ms,
multiple sclerose,
oesterzwammen,
oms,
recepten,
vegan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten