woensdag 10 december 2014

Aardappelblokjes uit de oven, bloemkool met kerriesaus en een stukje zalm

Zondag 7 december

Aardappelblokjes uit de oven

Aardappels
rozemarijn
olijfolie
zeezout en peper

Schil de aardappelen en snij in de gewenste vorm grof, fijn kan allebei. Lukas heeft er blokjes van gemaakt met zijn Slicer Dicer (:-)).Kook de gesneden aardappelen 4 minuten in kokend water. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Giet de aardappelen af en laat ze goed uitlekken, eventueel droogdeppen met keukenpapier. Doe de rozemarijn, olie, zout en peper in een blender, en blend het kort tot een sausje. Bestrijk de aardappeltjes met het mengsel. Of doe de aardappels in bv een diepvrieszak met een klein beetje olie en de kruiden en schud het goed om de kruiden te vermengen. Leg de aardappelblokjes op de bakplaat en bak ze onder af en toe omscheppen af in 40 a 50 minuten, totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

Bron: msdieet.nl/recepten/ovenfriet

Bloemkool met kerriesaus

30 gr bloem
30 ml olijfolie
300 ml amandelmelk
twee kleine eetlepels kerrie
mespunt notenmuskaat
peper en zout

Bloemkool

Ontdoe de bloemkool van zijn bladeren en snijd in 8 stukken. Kook de bloemkool gaar in 8 minuten.
Dan de saus:
Doe de olie in een pannetje en verwarm op half vuur 1,5 minuten.
Doe de bloem erbij en roer goed, blijf roeren gedurende 2 minuten.
Doe een beetje melk erbij en roer goed totdat de saus weer goed is gebonden.
Doe er direct weer wat melk bij en ga zo door tot de melk op is.
Voeg de kerrie, notenmuskaat en peper en zout toe en roer goed.
Deze saus kun je op laag vuur heel lang goed houden als je maar af en toe roert en wanneer hij te dik wordt weer wat melk toevoegt.

 
Bron: msdieet.nl/recepten/kerrie-saus

Lukas heeft hier een stukje zalm bij gebakken. 
Het heeft allemaal heerlijk gesmaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten