woensdag 17 december 2014

Hollandse Visschotel

Maandag 15 december

Hollandse visschotel

300 gram pangasiusfilet
1 bloemkool
2 uien
2 el olijfolie
2 tl kerriepoeder
700 gram aardappelschijfjes
200 gram crème fraîche
100 gram geraspte jonge kaas

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pangasiusfilets ontdooien. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in water met zout in 8 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Snijd ondertussen de vis in stukken. Bestrooi met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in met wat olie. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de ui en de vis ertussen en verdeel de aardappelschijfjes erover. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de aardappelschijfjes. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Bron: www.ah.nl
 

Aanpassingen:
In plaats van crème fraîche hebben we "soja om mee te koken" toegevoegd. De kaas hebben we natuurlijk achterwege gelaten. We gebruiken ook altijd minder aardappelschijfjes dan de 700 gram die wordt aangegeven. Om het gerecht helemaal vegetarisch te maken, smaakt het zonder vis volgens mij ook prima.
Het gerecht was heerlijk! Misschien nog wel lekkerder dan toen we het nog met kaas maakten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten