Maandag 15 december
Hollandse visschotel
300 gram pangasiusfilet
1 bloemkool
2 uien
2 el olijfolie
2 tl kerriepoeder
700 gram aardappelschijfjes
200 gram crème fraîche
100 gram geraspte jonge kaas
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pangasiusfilets ontdooien.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook in water met zout in 8 min.
beetgaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en
fruit de ui 4 min. Snijd ondertussen de vis in stukken. Bestrooi met het
kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
Vet de ovenschaal in met wat olie. Verdeel de bloemkool over de
bodem van de ovenschaal. Leg de ui en de vis ertussen en verdeel de
aardappelschijfjes erover. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel
over de aardappelschijfjes. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en
gaar.
Bron: www.ah.nl
Aanpassingen:
In plaats van crème fraîche hebben we "soja om mee te koken" toegevoegd. De kaas hebben we natuurlijk achterwege gelaten. We gebruiken ook altijd minder aardappelschijfjes dan de 700 gram die wordt aangegeven. Om het gerecht helemaal vegetarisch te maken, smaakt het zonder vis volgens mij ook prima.
Het gerecht was heerlijk! Misschien nog wel lekkerder dan toen we het nog met kaas maakten.
Labels
aardappeltjes uit de oven
andijvie
bloemkool
boerenkool
bonbons
broccoli
chili
chocolade
couscous
curry
Dhana Chocolade
falafel
glutenvrij
guacamole
hartige pannenkoekjes
havermout
Horizon
hummus
Jamie Oliver
Jelinek
kerriesaus
kokosmelk
korma
Kult
lasagne
ms
multiple sclerose
nasi
oesterzwammen
oms
ontbijt
overcoming multiple sclerosis
overnight oats
pad thai
pasta
pesto
quesadillas
raw
recepten
Sheperd's pie
spaghetti
stamppot
stoofpotje
vegan
vegetarisch
visschotel
warme chocolademelk
zuurkool
Geen opmerkingen:
Een reactie posten