zondag 7 december 2014

Romige Warme Vegan Chocolademelk

Warme Vegan Chocolademelk (zonder suiker!)

1 volle eetlepel biologische ongezoete pindakaas of amandelpasta
1 volle eetlepel rauwe cacao poeder
5 dadels
scheutje amandelmelk of sojamelk (net genoeg om de droge ingrediënten te bedekken)

Maak de dadels fijn in een keukenmachine.
Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine of blender en meng het tot het een dik en schuimig mengsel is.
Giet er 1 kop kokend water overheen. Roer en geniet!

Bron: www.mindbodygreen.com/0-15999/creamy-vegan-hot-cacao.html

Aanpassingen:
Met Sinterklaas en sowieso in de decembermaand had ik zin in een kopje 'gezonde' chocolademelk. 
Ik heb alle ingrediënten door een zeef gedaan, omdat het nog erg dik bleef. Ook heb ik het voor mezelf gemaakt met (bio) koemelk. Qua pindakaas is het ook even uitkijken welke je neemt. Die van de ah heeft er nog rietsuiker inzitten, ondanks dat ie biologisch is. Ik heb de crunchy pindakaas met zeezout van Horizon gebruikt, omdat we die hadden staan. De volgende keer gebruik ik liever een pindakaas of amandelpasta zonder zout.  Met pindakaas is de chocolademelk niet geschikt voor het Jelinek dieet. Met amandelpasta wel, volgens mij. 
Ik vond de chocolademelk boven verwachting lekker smaken, en heerlijk zoet door de dadels. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten