zondag 14 december 2014

Hartige Boekweitpannenkoeken

Vrijdag 12 december

Hartige boekweitpannenkoeken

Voor de pannenkoekjes:
1 cup boekweitmeel
1 1/4 cup plantaardige melk zonder suiker (het mag niet zoet worden)
snufje (wijnsteen)bakpoeder
2 eetlepels bieslook
2 eetlepels edelgistvlokken
flinke snuf zout
1/2 tot 1 theelepel knoflookpoeder
snufje peper

Voor de vulling:
champignons
bosuitjes
cherrytomaatjes
sla
tamari saus

Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een grote kom.
Lepel 1 flinke schep van het deeg in een koekenpan met een anti-aanbaklaag. We voegen géén olie toe.
Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 a 3 minuten per kant, of tot ze bruin zijn.

Snijd het sjalotje in kleine stukjes. Bak eventjes in de pan.
Snijd een aantal champignons in plakjes en voeg bij het sjalotje.
Halveer wat cherrytomaatjes en doe ze ook in de pan.
Blus het groentemengsel af met tamarisaus voor een lekkere, zoutige bite
Leg wat blaadjes sla op de pannenkoek en vul verder met het groentemengsel.

Bron:  www.degroenemeisjes.nl/hartige-boekweitpannenkoeken

Aanpassingen:
We hebben geen sla toegevoegd. En in plaats van tamari saus heb ik oester-soja saus gebruikt, omdat we dat nog hadden. Ook hebben we groenteballetjes van de Lidl toegevoegd.
Helaas vond ik dit recept niet zo'n succes. De smaak van de boekweit en/of van de edelgist vond ik te overheersend. Misschien eens met ander meel proberen. Ook vond ik de oester-soja saus hier niet echt lekker bij. Maar goed, dat is persoonlijk. Linn heeft er lekker van gegeten, en Lukas smikkelde weer van de groenteballetjes. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten