Zondag 30 november
Zuurkoolstamppot met kerrie
1,2 kg kruimige aardappelen
ongezouten roomboter
2 uien
1 el kerriepoeder
500 gram zuurkool
60 gram walnoten
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en het kerriepoeder 2 min.
Voeg de zuurkool toe en smoor met de deksel op de pan in 10 min. beetgaar. Hak de walnoten grof en schep erdoor. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en het kookvocht (25 ml per persoon) met de pureestamper tot een puree. Schep de kerriezuurkool en peper erdoor.
Bron: ah.nl
Aanpassingen:
Ik heb geen roomboter gebruikt, maar kokosolie (wat dus officieel niet thuishoort in het Jelinek dieet). Verder gebruik ik in dit recept altijd maar 1 ui, 2 zal qua smaak denk ik wel lekkerder zijn.
Voor Linn en mij heb ik nog een klein worstje gebakken.
Een heerlijk gerecht, waar we allemaal van hebben gesmuld!
Labels
aardappeltjes uit de oven
andijvie
bloemkool
boerenkool
bonbons
broccoli
chili
chocolade
couscous
curry
Dhana Chocolade
falafel
glutenvrij
guacamole
hartige pannenkoekjes
havermout
Horizon
hummus
Jamie Oliver
Jelinek
kerriesaus
kokosmelk
korma
Kult
lasagne
ms
multiple sclerose
nasi
oesterzwammen
oms
ontbijt
overcoming multiple sclerosis
overnight oats
pad thai
pasta
pesto
quesadillas
raw
recepten
Sheperd's pie
spaghetti
stamppot
stoofpotje
vegan
vegetarisch
visschotel
warme chocolademelk
zuurkool
Geen opmerkingen:
Een reactie posten