maandag 1 december 2014

Stamppot Zuurkool met Kerrie

Zondag 30 november

Zuurkoolstamppot met kerrie

1,2 kg kruimige aardappelen
ongezouten roomboter
2 uien
1 el kerriepoeder
500 gram zuurkool
60 gram walnoten

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en het kerriepoeder 2 min.
Voeg de zuurkool toe en smoor met de deksel op de pan in 10 min. beetgaar. Hak de walnoten grof en schep erdoor. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en het kookvocht (25 ml per persoon) met de pureestamper tot een puree. Schep de kerriezuurkool en peper erdoor. 

Bron: ah.nl

Aanpassingen:
Ik heb geen roomboter gebruikt, maar kokosolie (wat dus officieel niet thuishoort in het Jelinek dieet). Verder gebruik ik in dit recept altijd maar 1 ui, 2 zal qua smaak denk ik wel lekkerder zijn. 
Voor Linn en mij heb ik nog een klein worstje gebakken.

Een heerlijk gerecht, waar we allemaal van hebben gesmuld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten