Zaterdag 13 december
Stamppot rauwe andijvie
1 1/4 kilo aardappelen
400 gram andijvie (zak)
+/- 10 dl. (amandel)melk
grote rode paprika
nootmuskaat
peper en zout
Schil de aardappelen en snijd ze in 2 of 4 stukken. Doe de aardappelen in een pan met ruim water. Breng snel aan de kook, en laat de aardappelen zo'n 15 tot 20 minuten koken.
Snijd de paprika in blokjes, en bak ze even.
Verwarm de melk in een pannetje.
Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Doe er naar smaak de nootmuskaat en peper en zout doorheen. Schep dan de andijvie en paprika door de puree.
Eet smakelijk!
Voor Linn en mij heb ik er ook een worstje bij gebakken. Ook is het lekker om er een beetje geraspte kaas door te doen (is natuurlijk niet vegan). Lukas heeft een beetje edelgistvlokken door de stamppot gedaan voor een wat kazige smaak.
Labels
aardappeltjes uit de oven
andijvie
bloemkool
boerenkool
bonbons
broccoli
chili
chocolade
couscous
curry
Dhana Chocolade
falafel
glutenvrij
guacamole
hartige pannenkoekjes
havermout
Horizon
hummus
Jamie Oliver
Jelinek
kerriesaus
kokosmelk
korma
Kult
lasagne
ms
multiple sclerose
nasi
oesterzwammen
oms
ontbijt
overcoming multiple sclerosis
overnight oats
pad thai
pasta
pesto
quesadillas
raw
recepten
Sheperd's pie
spaghetti
stamppot
stoofpotje
vegan
vegetarisch
visschotel
warme chocolademelk
zuurkool
We hebben de Bratwurst van de Vegetarische Slager ontdekt (https://www.devegetarischeslager.nl/producten/informatie-over/bratwurst), en die is heerlijk bij stamppot! maar zie nu dat ie niet helemaal vegan is...
BeantwoordenVerwijderen