Ingrediënten voor de currysaus:
1 blikje kokosmelk
1 grote teen knoflook, gepeld
2 tomaten
stukje verse gember, circa 2 cm, geschild
het sap van 1 citroen
het sap van 1 limoen
een bosje verse peterselie
een halve verse rode peper (of 1 tl sambal)
2 tl honing of gembersiroop
1 el garam masala

2 tomaten
stukje verse gember, circa 2 cm, geschild
het sap van 1 citroen
het sap van 1 limoen
een bosje verse peterselie
een halve verse rode peper (of 1 tl sambal)
2 tl honing of gembersiroop
1 el garam masala
Doe deze ingrediënten in een mengbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde pasta. Je kunt de pasta natuurlijk scherper maken door er meer rode peper, knoflook of garam masala aan toe te voegen.
de overige ingrediënten:
de overige ingrediënten:
1 gesnipperde ui
1 in stukjes gesneden paprika
circa 250 gr sperziebonen
circa 250 gr wortelen/pompoen, in stukjes
circa 250 gr bloemkool, in stukjes
1 in stukjes gesneden paprika
circa 250 gr sperziebonen
circa 250 gr wortelen/pompoen, in stukjes
circa 250 gr bloemkool, in stukjes
Lekker met rijst of kikkererwten of naanbrood.
Gebruik een grote koekenpan (of wok) met deksel. Kies je voor rijst bij dit gerecht, kook deze dan alvast in een aparte pan terwijl je verder gaat met de rest.
Doe alle groenten in de pan en laat dit circa 5 minuten op middelhoog vuur bakken. Voeg dan de currysaus toe en doe de deksel op de pan. Laat dit op een klein pitje, op laag vuur 30 a 45 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn. Tussendoor natuurlijk regelmatig doorroeren! Voeg de laatste 5 a 10 minuten de kikkererwten/linzen/rijst toe.
Een wat snellere variant: kook de sperziebonen, wortelen en bloemkool in een aparte pan beetgaar en doe dan de currysaus erbij om het geheel verder door te laten garen. Voordeel: je gerecht is aanzienlijk sneller klaar, maar nadeel: de currysaus is met z’n lekkere smaak minder in de groenten getrokken.
Serveer met wat fijngesneden peterselie en plantaardige yoghurt.
(foto ook weer gepikt...)
Lekker gerecht, met een heerlijke currysaus. De volgende keer zou ik geen sperziebonen weer gebruiken, vond ik er iets minder lekker door.
Volgens mij is kokosmelk uit den boze bij OMS
BeantwoordenVerwijderenJe hebt gelijk
Verwijderen