zaterdag 13 februari 2016

Rokerige Driebonenchili

rokerige driebonenchili

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 middelgrote rode chilipeper, in fijne ringetjes
3 tl gedroogde oregano
1 tl komijnpoeder
2 tl pimenton
1 tl chilipoeder
1 blik zwarte bonen
1 blik kidneybonen
1 blik cannellinibonen
1 blik (bio)mais
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
300 ml. paddestoelenbouillon
sap van een halve limoen
versgemalen zwarte peper
zeezout

Verhit de olie in een grote pan en bak de ui enkele minuten op middelhoog vuur. Doe de knoflook en de chilipeper erbij en bak 3 minuten mee. Voeg de oregano, de komijnpoeder, de pimenton en het chilipoeder toe. Roer door en bak nog een paar minuten.
Doe de bonen, de mais, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillon erbij. Laat 30 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken en roer af en toe door zodat de bonen niet op de bodem van de pan aanbakken. Voeg wat bouillon toe als het mengsel te droog wordt.
Roer het limoensap erdoor en breng de chili goed op smaak met peper en zout.

Lekker met zilvervliesrijst of (volkoren) tortilla's. 
In plaats van met plantaardige zure room, hebben wij dit gerecht gegeten met de guacamole van de Groene Meisjes (zie: chili met verse guacamole). Heerlijk!

Bron: Quinn, S. (2014) Vegan. Hilversum: Good Cook. p. 208-209
(Erg goed en volledig boek trouwens. Een aanrader!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten