zaterdag 13 februari 2016

Veggie Lasagne

Veggie Lasagne


Lasagnebladen
1 1/2 courgette, in plakken
1 aubergine, in plakken
1 1/2 tomaat, in plakken
1/2 cup cashewnoten
1/2 cup edelgistvlokken
peterselie (garnering)
olijven (garnering)
saus:
een ui, versnippert
3 of 4 teentjes knoflook, gesneden
2 blikken gepelde tomaten
blikje tomatenpuree
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde basilicum
1 theelepel rozemarijn
paar snuffen peper
2 theelepels suiker/rijststroop/agave
snufje zout
Leg de plakken aubergine op een ovenrooster. Zet de oven op 230 graden en schuif de plakken in de oven. Na ongeveer 4-5 minuten is de aubergine bruin en gaar aan de binnenkant.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 graden.
(Saus:) Verwarm een klein scheutje olie in een pan en bak de ui voor 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Doe ondertussen alle andere saus ingrediënten in een blender of keukenmachine. Mix vervolgens nog de knoflook en ui mee.
Pak je ovenschaal erbij. Begin met een laagje saus op de bodem. Leg de lasagnebladen erop en druk ze een beetje aan. (Zo kunnen ze goed koken in het vocht en blijven ze niet hard.) Leg de helft van de aubergine plakken en courgette plakken erop. Smeer een dikke laag saus over de groenten en verdeel weer wat lasagnebladen erover. Leg de andere helft van de groenteplakken erop en eindig met een dikke laag saus. Verdeel de tomatenplakken op de bovenkant.
Mix de cashewnoten met de edelgistvlokken even kort in de keukenmachine tot kleine stukjes noot. Strooi dit als laatste stap over de lasagne.
Dek de ovenschaal af (met bijv. folie) en zet voor 30 minuten in de oven. Haal na 30 minuten de folie eraf en bak nog 10 minuten in de oven. Let wel op dat de cashewnoten niet verbranden.
Laat heel een klein beetje afkoelen en garneer met de peterselie en olijven

Leuk gerecht van de Groene Meisjes. Ik vond het wel een beetje lafjes, maar ik heb de olijven er ook niet overheen gedaan, misschien had dat een verschil gemaakt. Ik bedacht me later dat het misschien lekker was geweest om wat zout door het cashew-edelgist mengsel te doen, zodat het nog meer op parmesan zou lijken. De lasagnebladen die ik heb gebruikt zijn trouwens niet 100% vegan (zit ei door), maar deze zijn vast wel te verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten