Donderdag 27 november
Boerenkoolstamppot
1 1/2 kilo aardappelen
600 gram boerenkool
100 ml melk
50 gram boter
Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de melk en de boter in een steelpan.
Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Aanpassingen:
Lukas had deze avond weer gekookt.
In plaats van boter, heeft Lukas olijfolie gebruikt. Verder heeft hij geen koemelk maar amandelmelk gebruikt.
We aten piccalilly (van Kesbeke) bij de stamppot en voor Linn en mij had ik nog een paar spekjes uitgebakken om erbij te eten.
Ik ben niet zo'n grote liefhebber van boerenkool... Maar met de piccalilly erbij is het best te eten. De volgende keer gaan we op zoek naar een iets uitgebreider vegan recept hiervoor.
Labels
aardappeltjes uit de oven
andijvie
bloemkool
boerenkool
bonbons
broccoli
chili
chocolade
couscous
curry
Dhana Chocolade
falafel
glutenvrij
guacamole
hartige pannenkoekjes
havermout
Horizon
hummus
Jamie Oliver
Jelinek
kerriesaus
kokosmelk
korma
Kult
lasagne
ms
multiple sclerose
nasi
oesterzwammen
oms
ontbijt
overcoming multiple sclerosis
overnight oats
pad thai
pasta
pesto
quesadillas
raw
recepten
Sheperd's pie
spaghetti
stamppot
stoofpotje
vegan
vegetarisch
visschotel
warme chocolademelk
zuurkool
zondag 30 november 2014
Stamppot Boerenkool
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten