zondag 30 november 2014

Stamppot Boerenkool

Donderdag 27 november

Boerenkoolstamppot

1 1/2 kilo aardappelen

600 gram boerenkool
100 ml melk
50 gram boter

Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de melk en de boter in een steelpan. 
Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. 

Aanpassingen:
Lukas had deze avond weer gekookt.
In plaats van boter, heeft Lukas olijfolie gebruikt. Verder heeft hij geen koemelk maar amandelmelk gebruikt.
We aten piccalilly (van Kesbeke) bij de stamppot en voor Linn en mij had ik nog een paar spekjes uitgebakken om erbij te eten. 

Ik ben niet zo'n grote liefhebber van boerenkool... Maar met de piccalilly erbij is het best te eten. De volgende keer gaan we op zoek naar een iets uitgebreider vegan recept hiervoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten