zaterdag 29 november 2014

Knoflook-en-bonen-stoofpotje

Maandag 24 november

Knoflook-en-Bonen-stoofpotje

2 blikken Cannellini bonen
4 tenen knoflook
3-4 wortelen, geschild en in stukjes gesneden
1 ui, fijngesneden
1 blik tomaatblokjes
2 laurierblaadjes
1 kopje water
1/2 kopje verse peterselie, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
Zout en zwarte peper naar smaak

Pel de knoflook en laat de teentjes heel. (In het originele recept hebben ze het over een hele bol knoflook)
Bak de ui in een pan met antiaanbaklaag tot deze een beetje bruin ziet
Voeg de knoflook en wortelen toe en bak nog een minuut.
Bonen, tomaten, laurierblaadjes en water toevoegen.
Dek af en laat gedurende een uur pruttelen
Voeg water toe als het te dik wordt .
Voeg zout en peper.
Voeg de peterselie en het citroensap toe en serveer met zilvervliesrijst.

Bron: overcomingmultiplesclerosis.org

Aanpassingen die ik heb gemaakt:
Minder knoflook toegevoegd, en deze niet heel gelaten maar uitgeperst.
Paar stengels selderij toegevoegd  en 2 verse tomaten omdat we dit nog hadden liggen.
Geen citroensap toegevoegd.
We hebben het gerecht zonder rijst gegeten, wat prima te doen was.

Ik kan prima zonder vlees, maar bij dit gerecht had ik toch vaak het gevoel dat een sappig varkensworstje er lekker bij had gesmaakt... Ook had ik 's avonds weer een beetje het gevoel dat ik nog trek had, maar dat kan ook komen omdat ik borstvoeding geef. Heb daarom een cracker gegeten. De volgende keer zal ik de rijst er wel bij serveren denk ik. (Al wil ik ook weer niet te vaak rijst eten: www.greenjump.nl/Blog/post/2014/11/14/Schadelijk-arsenicum-in-rijst-rijstemelk-en-andere-rijstproducten.aspx)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten