zondag 30 november 2014

Pasta met tomaat en ansjovis

dinsdag 25 november

Pasta met tomaat en ansjovis


500 gram kerstomaatjes
6 laurierblaadjes
1 teen uitgeperste knoflook
4 el olijfolie
1 pakje verse lasagnebladen
1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tomaten en de laurierblaadjes in de ovenschaal. Meng de knoflook met 2 el olie en besprenkel de tomaten ermee. Bestrooi met peper en zout. Rooster de tomaten ca. 25 min. in de oven.

Snijd of knip ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 3 banen van ca. 3 cm. Kook in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet af.
Neem de tomaten uit de oven en verwijder de laurierblaadjes. Voeg de ansjovis en de lasagnette toe en schep om. Lekker met grof gesneden basilicum.

Bron: ah.nl


Aanpassingen:

Lukas heeft deze avond gekookt. 
Hij heeft zo'n 800 gram kerstomaatjes gebruikt. En in plaats van de verse pasta heeft hij tagliatelle gebruikt. 

Het is een lekker gerecht, maar in mijn ogen is het toch meer een voorgerecht, het heeft net iets te weinig 'body'. De volgende keer lekker met een salade en een vleesvervanger. 



Woensdag 26 november

Op de woensdag hebben we bij de ouders van Lukas gegeten. Zijn moeder had heel erg haar best gedaan om iets op tafel te zetten wat geschikt is voor de nieuwe eetstijl van Lukas. Ze had veel groente op verschillende manieren klaargemaakt, en vis uit de oven. We hebben gesmuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten