dinsdag 25 november
Pasta met tomaat en ansjovis
500 gram kerstomaatjes
6 laurierblaadjes
1 teen uitgeperste knoflook
4 el olijfolie
1 pakje verse lasagnebladen
1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tomaten en de laurierblaadjes in de ovenschaal. Meng de knoflook met 2 el olie en besprenkel de tomaten ermee. Bestrooi met peper en zout. Rooster de tomaten ca. 25 min. in de oven.
Snijd of knip ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 3 banen van ca. 3 cm. Kook in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet af.
Neem de tomaten uit de oven en verwijder de laurierblaadjes. Voeg de ansjovis en de lasagnette toe en schep om. Lekker met grof gesneden basilicum.
Bron: ah.nl
Aanpassingen:
Lukas heeft deze avond gekookt.
Hij heeft zo'n 800 gram kerstomaatjes gebruikt. En in plaats van de verse pasta heeft hij tagliatelle gebruikt.
Het is een lekker gerecht, maar in mijn ogen is het toch meer een voorgerecht, het heeft net iets te weinig 'body'. De volgende keer lekker met een salade en een vleesvervanger.
Woensdag 26 november
Op de woensdag hebben we bij de ouders van Lukas gegeten. Zijn moeder had heel erg haar best gedaan om iets op tafel te zetten wat geschikt is voor de nieuwe eetstijl van Lukas. Ze had veel groente op verschillende manieren klaargemaakt, en vis uit de oven. We hebben gesmuld.
Labels
aardappeltjes uit de oven
andijvie
bloemkool
boerenkool
bonbons
broccoli
chili
chocolade
couscous
curry
Dhana Chocolade
falafel
glutenvrij
guacamole
hartige pannenkoekjes
havermout
Horizon
hummus
Jamie Oliver
Jelinek
kerriesaus
kokosmelk
korma
Kult
lasagne
ms
multiple sclerose
nasi
oesterzwammen
oms
ontbijt
overcoming multiple sclerosis
overnight oats
pad thai
pasta
pesto
quesadillas
raw
recepten
Sheperd's pie
spaghetti
stamppot
stoofpotje
vegan
vegetarisch
visschotel
warme chocolademelk
zuurkool
zondag 30 november 2014
Pasta met tomaat en ansjovis
Labels:
Jelinek,
ms,
multiple sclerose,
overcoming multiple sclerosis,
pasta,
recepten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten