zondag 30 november 2014

Spaanse visschotel

Vrijdag 28 november

Spaanse visschotel

300 gr zilvervliesrijst
1/2 chorizoworst
1 rode paprika
1 gele paprika
2 blikken gepelde tomaten
3 el zwarte olijven (zonder pit)
400 gram koolvisfilet, ontdooid en in stukken

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de chorizo op laag vuur goudbruin. Voeg de paprika's toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en de olijven toe. Druk de tomaten met een spatel stuk en breng het geheel aan de kook. 
Draai het vuur laag en leg de vis in de tomatensaus. Stoof 4 min. met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en stoof nog 3-4 min.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Bron: ah.nl

Aanpassingen:
Voor ons drieën hebben we altijd genoeg aan 250 gram rijst. 
Verder hebben we ook een groene paprika toegevoegd. 
Uiteraard voor Lukas zonder chorizo gemaakt. Voor Linn en mij in een aparte pan de chorizo gebakken. De chorizo hoeft de volgende keer voor mij ook niet persé. Zonder is ook oké. Het gerecht kan dan evt. op smaak worden gebracht met chiliflakes.
Normaal bak ik dit gerecht altijd in kokosolie, maar dit wordt afgeraden door Jelinek. Daarom nu sinds lange tijd weer in olijfolie gebakken. We gebruiken geen olijfolie meer om in te bakken, sinds we weten dat er schadelijke stoffen vrijkomen bij te hoge verhitting ervan. Ik vond het nu erg lastig om olijfolie te gebruiken, omdat ik steeds bang was dat de olie te heet zou worden. Hoe weet je nou wanneer je boven de 190 graden zit? En hoe zit het met het aan de kook brengen van de saus? Wanneer deze kookt, hoeveel graden is de saus dan, inclusief olijfolie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten